Pčelouč, Záložna
27.3.2015, s Demian Band

DEMIAN BAND Talentovaného argentinského bluesového kytaristu, zpěváka a skladatele Demiana Domingueze jsme mohli v Čechách vidět před čtyřmi lety, kdy kromě hlavního protagonisty zářila za klávesami půvabná Lucia del Campo. Éra tria však patří minulosti. V roce 2012 se Demian rozhodl tuto sestavu rozpustit a společně s bubeníkem Danielem Bianchim vytvořil blues rockové power duo, se kterým se vydal na trnitou cestu k samotným hudebním základům. Snaží se dokázat, že bluesové kořeny můžeme nalézt ne jen na jihu Spojených států, ale i na africkém kontinentu. Vlivy černošských bubnů a Bo Didleyeho, blues z delty Mississippi a syrového rocku jsou hlavními inspiračními prvky jedinečného zvuku dua, jehož živá vystoupení jsou spíše hudebními mejdany plné živelné energie vycházející přímo ze srdce hlavních protagonistů.
Demian Band má na svém kontě čtyři alba: Bull Blues (2005), Devil By My Side (2008), Tattoo'd Fish (2011) a loňské živé, které vyšlo i jako DVD.
Po letech používání různých aparátů konečně Demian našel to, co hledal. Anglická firma Matamp pro něj zkonstruovala model „Matamp Demian".
Příznivci poctivé kytarové hry by si neměli nechat tuto příležitost ujít.
http://demianband.net
video ukázky
http://youtu.be/o0pXOQoaxCg
http://youtu.be/irL_L2umkiQ
http://youtu.be/G0ChDMJTpDs
zpět